Clubkampioenschappen

Naast het Strokeplay en Matchplay clubkampioenschap voor dames en heren, zijn er ook Strokeplay en Matchplay kampioenschappen voor senioren dames en heren. Jeugdleden kunnen aan de Stroke- en Matchplay clubkampioenschappen deelnemen.
Tot de senioren worden leden gerekend die op de wedstrijddag resp. de 1e ronde van de wedstrijd de leeftijd van 50 jaar (dames) en 55 jaar (heren) bereikt hebben. Jeugdleden zijn op de hierboven genoemde dag nog geen 22 jaar. Voor jeugdleden kan, bij voldoende interesse, ook een alternatief jeugdclubkampioenschap worden opgezet. De winnaars krijgen een plaats in de Hall of Fame.

Strokeplay Clubkampioenschap

Zowel bij de dames als heren kunnen leden met een EGA-handicap 0-36 deelnemen. Het kampioenschap wordt op 2 opeenvolgende dagen - zaterdag en zondag- gespeeld over 3 x 18 holes. Op zaterdag worden 2 rondes gespeeld. De flightindeling voor de 1e ronde geschiedt in volgorde van de actuele EGA-handicap op tijdstip van sluiten van de inschrijving. Na 2 ronden vindt de schifting (cut) plaats voor deelname aan de derde ronde.
In totaal gaan 36 deelnemers door naar de derde ronde waarbij het aantal dames en heren wordt bepaald naar rato van het aantal dames en heren op de startlijst. Indien er meerdere dames en/of heren zijn met een score gelijk aan de cut (ties), dan worden zij allen geplaatst voor de derde ronde.
De flightindeling voor de derde ronde geschiedt volgens het totaal van de behaalde scores in ronde 1 en 2. Indien in de finaleronde 2 of meer competitors met een gelijke bruto score eindigen, volgt er een play off. De wedstrijdleiding wijst daartoe de hole(s) aan.

Matchplay Clubkampioenschap

Hieraan kunnen 32 dames en 32 heren deelnemen met een EGA handicap 0-36. Is het aantal inschrijvingen hoger, dan spelen de hoogste handicappers een kwalificatieronde. Is het aantal inschrijvingen lager, dan krijgen de laagste handicappers een bye. Een aantal spelers kan geplaatst worden. In één weekend worden de 1/8 finale t/m de finale gespeeld. Op zaterdag de 1/8 en 1/4 finale en op zondag de 1/2 finale en de finale (en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats).

Senioren Strokeplaykampioenschap

Het senioren strokeplaykampioenschap wordt in één weekend gespeeld over 2 x 18 holes. Na de 1e dag is de cut. In totaal gaan 36 dames en heren + ties naar de finale ronde op zondag.

Senioren Matchplaykampioenschap

Alle wedstrijden, behalve de finale en de strijd om de 3e en 4e plaats, worden “vrij” gespeeld. D.w.z. dat de wedstrijden in onderling overleg, maar vóór een vastgestelde datum worden gespeeld. De finale wedstrijden worden op een donderdag gehouden.