Criteria deelname NGF competitie

Golfclub Midden Brabant hanteert het principe van een open inschrijving voor de competitie. Het aantal in te schrijven teams aan de competitie is afhankelijk van de belangstelling die er bestaat voor de competitie, maar is aan een maximum gebonden vanwege de baanbezetting. De indeling van de belangstellenden in de competitieteams gebeurt door de Wedstrijdcommissie.

Voor deelname aan de NGF competitie worden voorwaarden gehanteerd.

Iedereen kan zich aanmelden voor de competitie, maar om uiteindelijk geselecteerd te kunnen worden moeten de spelers o.a. voldoen aan een aantal criteria:

• De speler/speelster dient een actieve handicap (maximaal 36.0) te hebben die gebaseerd is op recent bewezen speelsterkte tijdens qualifying wedstrijden.
  • De speler/speelster doet regelmatig mee met kampioenschappen, maandbekers en/of andere qualifying wedstrijden.
  • De speler/speelster heeft een goede team- en wedstrijdmentaliteit en is bereid tot een goede samenwerking met de teamleden.
  • De speler/speelster toont sportief gedrag.
  • De speler/speelster neemt deel aan een (eventueel op te zetten) trainingsprogramma.
  • De speler/speelster is bereid de financiële consequenties van het competitiegebeuren te dragen.
  • De speler/speelster moet alle competitiedagen, waarin hij/zij door de captain is opgesteld, beschikbaar zijn.
  • De speler/speelster accepteert dat de teamcaptain beslist over de opstelling van ingeschreven teamleden indien het team uit meer dan 6 personen bedraagt.
  • De speler/speelster conformeert zich aan het voorgeschreven tenue (witte of gele polo met GCMB logo, blauwe trui of spencer met GCMB logo, beige broek of afwijkende kleur voor gehele team).