Welkom op het leden gedeelte.
Ga naar de baanwebsite »

Terugzetten vlaggen van wintercups naar de green(s)

Geplaatst: 05-12-2019

Dit is de taak en de verantwoordelijkheid van de dienstdoende greenkeepers(s). Deze hebben zonder discussie de enige beslissingsbevoegdheid. Dit is zo en zal ook zo blijven. Als de vlaggen terug kunnen, na een nachtvorstje, naar de greens, dan doen zij dat zo snel mogelijk. Ook tijdens en in wedstrijden, op alle of een
paar greens, we verzetten de vlaggen als het kan. Is veel leuker en echter golfen, voor iedereen nadien, dan op de wintercup.

In weekenden kan het echter voorkomen dat de dienstdoende greenkeeper al naar huis is, i.v.m. zijn werkuren (lees: beperktere werkuren) in de winterweekenden. Het zou voor u als golfer erg vervelend zijn als, na zijn vertrek, de niet terug geplaatste vlaggen daardoor die gehele dag (onnodig) in de wintercup zouden moeten blijven staan. Vandaar dat wij de marshals hiervoor bereid hebben gevonden als DE aangewezen personen die eventueel de vlag(gen) terug mogen plaatsen naar de green(s). Zij krijgen echter ten alle tijden hiervoor de opdracht van de dienstdoende greenkeeper. Die greenkeeper is en blijft verantwoordleijk hiervoor en niet de aangewezen marshal. U hoeft dus ook niet deze marshal te bevragen, aan zijn jas te trekken of anderszins zijn “taak” te beïnvloeden. Hij volgt exact de opdracht uit die de greenkeeper hem opgedragen heeft, welke vlaggen wel en welke vlaggen niet, en vanaf hoelaat of wanneer. Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking.

Lid worden