Welkom op het leden gedeelte.
Ga naar de baanwebsite »

Vriendje voor een tientje 2019

Geplaatst: 04-11-2019

Het volgende verslag was te lezen in de Hilverbode.

Golfclub midden Brabant doneert de opbrengst van de benefietwedstrijd “vriendje voor een tientje” aan Quiet Hilvarenbeek.

Opbrengst: € 2579,-! 

Afgelopen zaterdag 19 oktober werd voor de vierde keer de benefietwedstrijd “Vriendje voor een tientje” georganiseerd door golfclub Midden Brabant uit Esbeek. Jan Bols, oud voorzitter en organisator van dit evenement vertelt: “vier jaar geleden hebben we dit evenement voor de eerste keer georganiseerd. Leden van golfclub Midden Brabant kunnen zich aanmelden om met 3 niet leden mee te doen. De leden betalen voor deze dag slechts 5 euro inschrijfgeld en hun vrienden kunnen voor 10 euro kennis komen maken met de gezelligste golfclub van Nederland. Normaal kost het € 40,- euro. “ 

Vanaf 11 uur konden de deelnemers zich melden bij de wedstrijdtafel. Waar ze naast het inschrijfgeld ook loten konden kopen voor de tombola. Tevens konden ze zich hier inschrijven voor de prijsvraag. Voor 5 euro konden ze een naam bedenken voor een nieuw kunstwerk, dat vanaf de golfbaan te zien is in de mooie tuin van Huize Rustoord. De prijswinnaar werd beloond met een heerlijke zondaglunch voor 2 personen. Het bestuur van de Golfvereniging koopt deze dag van de golfexploitant en is daardoor de grootste sponsor van het evenement. 

Om 13 uur gaf Jan Bols het startsein voor de wedstrijd. De 130 deelnemers, waarvan 70 gastspelers, hadden ontzettend geluk. Na een regenachtige ochtend liet de zon zich gedurende de middag regelmatig zien en was het uitstekend Golfweer!

Rond half 6 kwamen de eerste golfers de baan af en wachten onder het genot van een welverdiend drankje de uitslag af. Vervolgens werden er mooie prijzen verloot tijdens de tombola, waarvoor ruim 700 loten waren verkocht. De prijzen die gewonnen konden worden varieerden van een lunchbon tot kaartjes voor een voetbalwedstrijd en waren aangeboden door de lokale ondernemers. De hoofdprijs van de tombola, een gratis lidmaatschap voor de rest van dit kalenderjaar was beschikbaar gesteld door de exploitant van onze golfclub en ook Boshuys Klwin Utrecht stelde aardebonnen beschikbaar. Als afsluiting werden er bij opbod nog twee diners geveild waarbij de voorzitter en de ex voorzitter aanboden om een diner te verzorgen voor 4 personen. Voor de ingrediënten van deze diners stonden twee lokale supermarkten garant. 

Een ontzettend mooie en gezellige dag werd afgesloten met de bekendmaking van de opbrengst. De complete opbrengst van deze mooie golfdag is euro 2579.00. Elk jaar gaat de complete opbrengst naar een vooraf gesteld goed doel, dit jaar Quiet Hilvarenbeek. Simone Bazelmans van Quiet Hilvarenbeek vertelt “ overdonderd zijn we ervan. Wat een groot bedrag! Met dit bedrag gaan we regelen dat we met alle members een dagje naar de Efteling kunnen! Voor veel members van jong tot oud is dit een hele grote wens, die we hiermee in vervulling kunnen laten gaan.”

Winnaar van de wedstrijd met een score van 67 netto was het team van Jan Pieter Hak, Jorg van Dooremalen, Nard Beekman en Jolanda Snelders.

Jan Bols is op zoek naar een goed doel voor 2020. Dit moet een doel zijn uit onze regio en de beheerders van het doel moeten bereid zijn om prijzen aan te leveren voor wedstrijd en/of tombola. Heb je een idee, laat het hem weten.

Voor alle foto's: zie FOTOALBUM

Lid worden